in levenden lijve


in levenden lijve 1.0

in persoon; persoonlijk; live; in werkelijkheid; niet-virtueel

Algemene voorbeelden


Ik stond, vermoedelijk met mijn ouders en broer, in Venlo naar een kermiskoers te kijken waaraan Voorting en andere bekende wielrenners uit de Tour de France deelnamen. Sportief stelden die koersen niets voor – de overwinning werd meestal 'gematchfixt', zoals we nu zeggen – maar voor de wielerfans was het dé manier om hun idolen in levenden lijve te zien.

NRC Handelsblad,

In de ogen van de Vlaamse kunstenaar Koen Vanmechelen is de kip [...] geen legbatterij, geen huisdier, maar kunst, een metafoor voor een multiculturele smeltkroes en migratie. Vijftien jaar geleden begon Vanmechelen voor zijn Cosmopolitan Chicken Project kippen te kruisen. Het resultaat – in levenden lijve en als beeld – was toen onder meer te zien in het Muziekgebouw aan't IJ in Amsterdam. Inmiddels heeft hij achttien rassen uit evenveel landen gefokt. Nu gaat hij in The Crypt Gallery in Londen een stap verder, met een referentie aan Charles Darwin.

NRC Handelsblad,

"We hebben hier nu de reuzenpanda, en we gaan vertellen over die andere dieren, zijn 'buren'. Als we daarmee ons doel kunnen bereiken, hoef je die andere soorten toch niet ook in levenden lijve te laten zien? Het zou mooi zijn. Maar tegenover zo'n soort vind ik dat niet fair."

NRC Handelsblad,